Language

ESKISEHIR AVIATION CLUSTER

2. ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİR HAVACILIK SEMPOZYUMUNA KATILIM

Yorumlar Kapalı

2. ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİR HAVACILIK SEMPOZYUMUNA KATILIM

29 Mayıs 2016

Amerika Birleşik Devletlerinde düzenlenen SAE İnsansız Hava aracı Yarışmasında 3. olan Anadolu Üniversitesi Aerodesign takımına, İstanbul’da düzenlenecek 2. Uluslararası Sürdürülebilir Havacılık Sempozyumunda Jüri Özel Ödülü verilecek.
Sürdürülebilir havacılık konusunda çalışmaların sunulduğu uluslararası bir sempozyum olan, geçen yıl 200 bilim insanının katıldığı International Symposium on Sustainable Aviation 2016 (ISSA-2016) (Uluslararası Sürdürülebilir Havacılık Sempozyumu 2016)’na yurtdışından Boeing, SAFRAN, ONERA, Envisa olmak üzere önemli hava yolu kuruluşlarının yanı sıra yurt içinden de MyTechnic, MyCargo, THY, THY Teknik, TAV, TAI, TEI, Anova, Figes, Savronik, Otonom gibi pek çok kuruluş katıldı. Sempozyumda ayrıca, ESAC -Eskişehir Havacılık Kümelenmesi, İzmir Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği ve Ostim Savunma ve Havacılık Kümelenmesi de yer aldı.
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AERODESİGN TAKIMINA JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ
Öte yandan, ISAA 16 sempozyumunu düzenleyen kuruluşlardan olan SARES (Sustainable Aviation Research Society-Sürdürülebilir Havacılık Araştırmaları Derneği) tarafından Sürdürülebilir Havacılık konusunda, ödül komisyonunca belirlenen isimlere Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Bilim Ödülü, Genç Bilim İnsanı Ödülü, Firma Ödülü, Şükran Ödülü ve Jüri Özel Ödülü dallarında ödül verileceği bildirildi.
SARES ödül komisyonunun bu yıl firma ödülünü Sürdürülebilir Havaalanı konusundaki çalışmaları nedeniyle TAV, “Uçaklarda Geri Dönüşüm Çalışmaları” nedeniyle MyTechnic, Yaşam Boyu Başarı Ödülüne TAV Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Sani Şener ile MyTechnic Kurucusu Yavuz Çizmeci’nin layık görüldüğü bildirildi. Ayrıca, Yaşam Boyu Başarı Ödülüne, Prof. Dr. Yalçın Göğüş, Prof. Dr. John Ekaterinaris ve Prof. Dr. Maximillian Platzer’in de layık görüldüğü aktarıldı. Bunların dışında sempozyumda, SARES Bilim, Genç Bilim İnsanı ve Şükran Ödülleri de sahiplerini bulacak. SARES Jüri Özel Ödülüne, ABD Kalifornia’da düzenlenen SAE İnsansız Havaaracı Yarışmasında 3. Olan Anadolu Üniversitesi Aerodesign Takımı layık görüldü.
Yaklaşık 30 ülkeden 150’ye yakın katılımcının yer alması beklenen ve 29 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde Steigenberger İstanbul Maslak Otelinde düzenlenecek olan sempozyuma 5 anahtar konuşmacı (Keynote Speaker) ve 10 davetli konuşmacının (Invited Speaker) davet edildiği belirtildi.

MAYIS2016Resim1